Scroll Top

Investeerder Berk Partners en oprichters verkopen specialistisch onderhoudsbedrijf HSU Groep aan management en Belgische investeerder M80

Amsterdam, 12 JUNI 2024 – Investeringsfonds Berk Partners en de twee oprichters hebben alle aandelen van het in Eindhoven gevestigde HSU Groep verkocht. Kopers zijn het management van HSU en de in België gevestigde investeringsmaatschappij M80.

HSU richt zich op het rijklaar maken van rollend OV-materieel en op specialistische schoonmaak zoals graffitiverwijdering, wegdekreiniging en gevelreiniging. HSU organiseert cruciale taken zoals onder meer het aftanken, laden, rangeren, schoonmaken en het vervangen van vloeistoffen voor de bussen en treinen, waarmee gestreefd wordt naar een volledige ontzorging van de OV-uitvoerders.

M80, opgericht in 2018, is een in Brussel gevestigde investeringsmaatschappij met belangen in ondernemingen in de Benelux en in Frankrijk. Een van de deelnemingen van M80 is de ook in Nederland bekende bakkerijketen Le Pain Quotidien.

Achtergrond transactie

De ondernemers Hüseyin Taskent en Sertan Urganci hebben de onderneming HSU in 2010 opgericht. In de daaropvolgende jaren is de onderneming fors gegroeid. Enkele jaren terug trad investeringsmaatschappij Berk Partners toe om de groeiplannen van de onderneming te ondersteunen en de onderneming verder te professionaliseren. De aanstelling van onder meer een nieuw managementteam onder leiding van Hasan Taskent (CEO) en Çapan Öztürk (CFO) heeft geleid tot een verdere groei van omzet en resultaat. Tevens zijn de eerste stappen gezet om te onderzoeken of de activiteiten van HSU ook buiten Nederland kunnen worden uitgerold.

Hasan Taskent blijft ook na transactie de drijvende kracht achter HSU en zal zich de komende jaren richten op het verder uitbouwen van het bedrijf. Met het aan boord komen van M80 verkrijgt HSU een mooie entree op de Belgische markt. De beide oprichters, Hüseyin Taskent en Sertan Urganci, blijven na de transactie als adviseur verbonden aan HSU.

“De samenwerking met Berk Partners is een bewuste keuze geweest. Hun betrokkenheid heeft ertoe geleid dat we de onderneming de afgelopen jaren verder hebben kunnen professionaliseren. Ook zijn de netwerken van Berk Partners voor HSU beschikbaar gekomen”, aldus oprichters Hüseyin Taskent en Sertan Urganci.

”HSU is enthousiast over het feit dat we nu samen met M80 ons groeiplan verder kunnen uitrollen en we in de Belgische markt – waar we nu nog niet actief zijn – een belangrijke stap voorwaarts zullen kunnen maken. HSU heeft de afgelopen jaren een zeer positieve ontwikkeling doorgemaakt, zowel in omzet als resultaat en met M80 als nieuwe mede-eigenaar verwacht ik dat deze groei zich versterkt gaat doorzetten” zegt CEO Hasan Taskent.

“Met HSU hebben we een hele mooie en plezierige samenwerking gehad. We hebben met de onderneming alle bij aanvang opgestelde strategische doelstellingen bereikt. We voorzien mooie, verdere, groeimogelijkheden voor HSU de komende jaren. Deze verkoop is een van de meest succesvolle verkopen die Berk Partners in haar 30-jarige bestaan heeft gerealiseerd. We zijn enorm blij met deze uitkomst”, aldus Willem Kamps (Berk Partners).

Over HSU Groep

Voor meer informatie:

Over Berk Partners

Berk Partners is een in 1992 opgerichte, onafhankelijke investeringsmaatschappij. In de afgelopen dertig jaar is geïnvesteerd in tientallen succesvolle middelgrote Nederlandse ondernemingen. Berk Partners komt voort uit een door ondernemer Ben Pon opgezet  investeringsvehikel. Berk Partners heeft in het verleden onder meer geïnvesteerd in Aarts Packaging (kunststofverpakkingen voor cosmetica) en met succes verkocht aan het beursgenoteerde Trimas Corporation (VS), spellenbedrijf Jumbo en Life & Mobility (producent van rolstoelen).

De verkoop van HSU betreft de verkoop van een deelneming uit het in 2018 gestarte Berk Partners Groeifonds I. Nadat dit fonds eind 2023 zijn laatste aankoop realiseerde, is Berk Partners Groeifonds II opgezet, het zesde fonds in successie, met een target fondsvermogen van meer dan € 65 miljoen. In mei 2024 is de eerste deelneming in het nieuwe fonds afgerond; in de groente- en fruitexporteur Paul Leegwater werd een belang genomen.

Berk Partners richt zich op groeiende Nederlandse ondernemingen met een bewezen verdienmodel, een verdedigbare marktpositie en een onderscheidend aanbod. Berk Partners heeft veel ervaring in de innovatieve industriesector, de voedings- en consumentensector en de gezondheidszorg en welzijn sector. Bij investeringen zet Berk Partners diepgaande sectorkennis, een sterk netwerk, een uitgebreid track-record en ondernemerschap, ook via investeerders in het fonds, in om management te helpen bij het realiseren van winstgevende groei. Zowel organisch als via gerichte overnames (buy-and-build).

Voor meer informatie:

Berk Partners Groeifonds II

Willem Kamps (kamps@berkpartners.nl of 020 2619 350).