Scroll Top

Investeerder Berk Partners neemt belang in Aarts Plastics te Waalwijk

Investeerder Berk Partners neemt belang in Aarts Plastics te Waalwijk, producent van verpakkingen voor de persoonlijke verzorgings- en voedingsmiddelenindustrie.

Investeringsfonds Berk Partners heeft per 3 december 2019 een substantieel belang verworven in het in Waalwijk gevestigde bedrijf Aarts Plastics BV (Aarts). Aarts is gespecialiseerd in het spuitgieten van kunststof verpakkingen voor met name de cosmetica-industrie, de voedingsmiddelenindustrie en de farmacie.

Aarts produceert high-end afsluiters voor onder andere cosmeticaverpakkingen. Deze kunststof doppen moeten vaak een metalen of glazen uitstraling hebben om goed aan te sluiten bij de rest van de verpakking.

Activiteit

Aarts is de specialist op het gebied van complexe, high-end kunststof verpakkingen en bedient vele grote en kleine klanten in binnen-, en buitenland. Aarts richt zich met name op projecten in de cosmetica-industrie maar heeft ook klanten in de food-, en non-food industrie.

Als verpakkingsproducent draagt Aarts verantwoordelijkheid voor het milieu, in lijn met de ESG doelstellingen van Berk Partners. Aarts volgt daarom de ontwikkeling van duurzame, afbreekbare en gerecyclede materialen op de voet en zal -waar mogelijk en gewenst – deze producten toepassen en de verschillende opties aan klanten voorleggen.

Transactie

De transactie betreft een zogenaamde pre-exit. Per 3 december is Berk Partners Groeifonds toegetreden als aandeelhouder. De zittende directeur Rob Geurtz blijft mede-aandeelhouder en de drijvende kracht achter Aarts.

Rob Geurtz en Berk Partners zullen zich de komende jaren samen richten op het verder uitbouwen van  Aarts Plastics, zowel binnen als buiten de landsgrenzen. De focus blijft liggen op het spuitgieten en nabewerken van high-end kunststof verpakkingen.

Geurtz voorziet interessante groeimogelijkheden. “Met de betrokkenheid van Berk Partners kunnen we blijven investeren in de technische capaciteiten van Aarts en worden ook de netwerken van Berk Partners voor Aarts beschikbaar.” aldus Geurtz.

De samenwerking met Berk Partners is een bewuste keuze, aldus Geurtz. “Deze samenwerking biedt de mogelijkheid mij verder te concentreren op de commercie en het bouwen aan het bedrijf, waarbij Berk Partners zal ondersteunen om de organisatie verder vorm te geven en te professionaliseren. Berk Partners heeft in het verleden veel ervaring opgedaan met dergelijke projecten.”

Berk Partners (Willem Kamps):“Aarts sluit goed aan bij ons investeringsbeleid. De innovatieve maakindustrie is een van onze voorkeurssectoren. Aarts is actief in een aantrekkelijke groeimarkt en neemt daar een vooraanstaande positie in. Het zittende management heeft een zeer goed trackrecord. Met de toenemende focus op kwaliteit en nabewerking in deze sector zal de rol van Aarts alleen maar toenemen.”