Scroll Top

Investeerder Berk Partners neemt belang in HSU te Eindhoven

Investeerder Berk Partners private equity neemt belang in schoonmaakspecialist HSU te Eindhoven. HSU richt zich op het rijklaar maken van OV- en tourbussen, het reinigen van treinen en overige specialistische schoonmaakprojecten.

Amsterdam, 7 JULI 2021 – Investeringsfonds Berk Partners per 30 juni 2021 een substantieel belang verworven in het in Eindhoven gevestigde bedrijf HSU Groep BV. HSU richt zich op het rijklaar maken en de reiniging van OV-materieel en op specialistische schoonmaak zoals graffitiverwijdering, wegdekreiniging en gevelreiniging. De diensten gaan verder dan slechts het reinigen van de OV-bussen. HSU regelt onder meer het aftanken, rangeren en het vervangen van vloeistoffen voor de bussen, waarmee gestreefd wordt naar een volledige ontzorging van de OV-uitvoerders.

HSU levert een volledige ontzorging van de OV-uitvoerders door naast de reiniging van de OV-bussen o.a. ook het aftanken en het rangeren te verzorgen

Activiteit

HSU is dé specialist op het gebied van het ontzorgen van OV-uitvoerders met een uitgebreid ervaren netwerk aan schoonmakers. De bussen worden buiten de dienstregeling afgetankt, gereinigd en gerangeerd. Hierdoor kan de OV-uitvoerder schone en stipte bussen garanderen. Tevens worden de bussen en treinen zo nodig gedurende de dienstregeling gereinigd. Deze hoogstaande dienstverlening heeft voor HSU geresulteerd in langdurige partnerschappen met de diverse OV-aanbieders door heel Nederland.

Het gebruik van OV is in Nederland stijgende, m.u.v. de Covid-19 periode, waardoor er een groeiende vraag naar schoonmaak is. HSU bedient ongeveer de helft van al het regionale OV in Nederland en groeit in dienstenaanbod en in het aantal OV-concessies dat bediend wordt. Ondanks Covid-19 en het uitvallen van OV-lijnen is het bedrijf blijven groeien omdat de behoefte aan hygiëne gegroeid is.
HSU draagt haar verantwoordelijkheid voor het milieu, in lijn met de ESG-doelstellingen van investeringsmaatschappij Berk Partners. HSU gebruikt schoonmaakmiddelen die het milieu ontzien en HSU is een gelicentieerd opleidingsbedrijf voor maximale binding met haar werknemers. HSU volgt daarom de ontwikkeling van duurzame, afbreekbare en gerecyclede materialen op de voet en zal -waar mogelijk en gewenst- deze producten toepassen en de verschillende opties aan klanten voorleggen.

Transactie

De transactie is een pre-exit. Per 30 juni 2021 is Berk Partners Groeifonds toegetreden als aandeelhouder. De huidige eigenaren en bestuurders Sertan Urganci en Hüseyin Taskent vormen ook na de transactie de drijvende kracht achter HSU en zij zullen zich de komende jaren richten op het verder uitbouwen van het bedrijf. De beide ondernemers staan bekend als zeer gedreven managers en capabele bestuurders met zeer veel kennis van de niche waarin HSU zich begeeft.

Sertan Urganci voorziet interessante groeimogelijkheden. “Met de betrokkenheid van Berk Partners kunnen we verder internationaal uitbreiden, professionaliseren en worden ook de netwerken van Berk Partners voor HSU beschikbaar.” aldus Urganci.

 

De samenwerking met Berk Partners is een bewuste keuze, aldus Hüseyin Taskent. “Deze samenwerking biedt ons de mogelijkheid ons verder te concentreren op de commercie en het bouwen aan de mogelijkheden van het bedrijf, waarbij Berk Partners zal ondersteunen om de groei verder vorm te geven. Berk Partners heeft in het verleden veel ervaring opgedaan met groeiende ondernemingen.”

Berk Partners (Willem Kamps):
“HSU sluit goed aan bij ons investeringsbeleid. HSU is actief in een aantrekkelijke groeimarkt en neemt daar een vooraanstaande positie in. Het zittende management heeft een zeer goed trackrecord. Met de toenemende focus op kwaliteit in deze sector zal de rol van HSU alleen maar toenemen.”

 

Over HSU B.V.
Voor meer informatie: Sertan Urganci (surganci@hsu-facility.nl) en Hüseyin Taskent (htaskent@hsu-facility.nl) en www.hsu-facility.nl

Over Berk Partners private equity

Berk Partners is een in 1992 opgerichte, onafhankelijke investeringsmaatschappij. In de afgelopen dertig jaar is geïnvesteerd in tientallen succesvolle middelgrote Nederlandse ondernemingen. Berk Partners komt voort uit het in de jaren zeventig opgerichte Berk Holding, het investeringsvehikel van de heer Ben Pon. Na enkele door hem gedane succesvolle investeringen traden ook derden toe. Berk Partners heeft in het verleden onder meer geïnvesteerd in Koninklijke Joh. de Kuyper & Zn. (gedestilleerde dranken), (portie)verpakkingsbedrijf W. van Oordt & Co, spellenbedrijf Jumbo en Life & Mobility (producent van rolstoelen).

Het huidig Berk Partners fonds is het vijfde fonds in successie en heeft een fondsvermogen van bijna € 50 miljoen. Op basis van de ervaringen uit het verleden heeft het fonds een voorkeur voor investeringen in de sectoren Voedingsmiddelenindustrie, Innovatieve maakindustrie en Toeleverancier aan de gezondheidszorg. Als betrokken aandeelhouder voegt Berk Partners waarde toe door naast kapitaal ook kennis, een netwerk, ondernemerschap en een actieve ondersteuning ter beschikking te stellen. In 2018 heeft het 5de Berk fonds een eerste investering gerealiseerd. In het Harderwijkse bedrijf Theha, de enige producent ter wereld van kokosbrood, verworf Berk Partners een meerderheidsbelang. Op 21 februari 2019 is een belang verworven in het in Sneek gevestigde Molenmaker Techniek (MTS). MTS produceert en onderhoudt hydraulische systemen voor de Weg- en Waterbouw. Op 18 april 2019 is een belang verworven in Rivièra Product Decorations (RPD). RPD is gespecialiseerd in het aanbrengen van krimpfolie verpakkingen. Berk Partners heeft in december 2019 geïnvesteerd in Aarts Packaging in Waalwijk. Aarts is een producent van verpakkingen voor de persoonlijke verzorgings- en voedingsmiddelenindustrie. In april 2021 is een deelneming gerealiseerd in Technotape Baarn, leverancier van producten voor het hoogwaardig drukken van foto’s (sublimatie) op een veelvoud van artikelen.

ESG-beleid
Berk Partners geeft ESG-overwegingen bij de selectie van investeringsproposities en het beheer van haar deelnemingen een belangrijke plaats. ESG staat voor ‘Environmental, Social & Governance’ en houdt in dat factoren als energieverbruik, klimaat, beschikbaarheid van grondstoffen, gezondheid, veiligheid en goed ondernemingsbestuur nadrukkelijk worden meegewogen bij de keuze om in een bedrijf te investeren.

Voor meer informatie:
Berk Partners Groeifonds B.V.
Willem Kamps (kamps@berkpartners.nl of 020 2619 350).