Scroll Top

Investeerder Berk Partners neemt belang in Technotape te Baarn

Investeerder Berk Partners private equity neemt belang in Technotape te Baarn, een internationale leverancier van producten voor het hoogwaardig drukken (sublimeren) van foto’s op een veelheid aan artikelen.

Amsterdam, 3 MEI 2021 – Investeringsfonds Berk Partners heeft per 30 april 2021 een substantieel belang verworven in het in Baarn gevestigde bedrijf Technotape BV. Technotape is gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met gepersonaliseerde sublimatie. Sublimatie is de techniek die het mogelijk maakt om fotorealistische bedrukkingen te maken. De goederen die het bedrijf aanbiedt zijn o.a.: producten waarop de bedrukking (sublimatie) plaats vindt (zoals mokken, puzzels en telefoonhoesjes), maar ook printapparatuur en printbenodigdheden.

Technotape levert en produceert benodigdheden om producten zoals mokken,  puzzels, tassen of telefoonhoesjes te bedrukken met fotorealistische kwaliteit (sublimatie)

Activiteit

Technotape is dé specialist op het gebied van het ontzorgen van (online) winkels met geïndividualiseerde producten voor particuliere (eind)klanten en weet zich als leverancier te onderscheiden middels kwaliteit, betrouwbaarheid en een goed assortiment. Technotape verkoopt haar producten wereldwijd. Afnemers bestaan o.a. uit foto verwerkende bedrijven, online retailers die gepersonaliseerde producten verkopen en distributeurs met een hoog volume.

In de bredere markt van het personaliseren van producten is sublimatie (fotorealistische bedrukking) de afgelopen jaren gestaag gegroeid en een belangrijke nichemarkt geworden. De verwachting is dat deze groei de komende jaren zal doorzetten. De coronacrisis heeft een positief effect gehad op de vraag naar de producten van Technotape.

Als producent draagt Technotape verantwoordelijkheid voor het milieu, in lijn met de ESG doelstellingen van investeringsmaatschappij Berk Partners. Technotape volgt daarom de ontwikkeling van duurzame, afbreekbare en gerecyclede materialen op de voet en zal -waar mogelijk en gewenst- deze producten toepassen en de verschillende opties aan klanten voorleggen.

Transactie

De transactie is een combinatie van een MBI (management buy-in) en een pre-exit. Per 30 april 2021 is Berk Partners Groeifonds toegetreden als aandeelhouder. De huidige eigenaar, de heer Bonne Klein Woolthuis, blijft medeaandeelhouder en bestuurder. Samen met medebestuurder Johan Tigchelaar, vormen zij de drijvende kracht achter Technotape en zullen zij zich de komende jaren richten op het verder uitbouwen van Technotape. De focus blijft liggen op het aanbieden van sublimatie producten.

Klein Woolthuis voorziet interessante groeimogelijkheden. “Met de betrokkenheid van Berk Partners kunnen we verder internationaal uitbreiden, professionaliseren en worden ook de netwerken van Berk Partners voor Technotape beschikbaar.” aldus Klein Woolthuis .

“De samenwerking met Berk Partners is een bewuste keuze” aldus Bonne Klein Woolthuis. “Deze samenwerking biedt de mogelijkheid mij verder te concentreren op de commercie en het bouwen aan de technische mogelijkheden van het bedrijf, waarbij Berk Partners zal ondersteunen om de groei verder vorm te geven. Berk Partners heeft in het verleden veel ervaring opgedaan met dergelijke projecten.”

Berk Partners (Rimco Geels):

“Technotape sluit goed aan bij ons investeringsbeleid. De innovatieve maakindustrie is een van onze voorkeurssectoren. Technotape is actief in een aantrekkelijke groeimarkt en neemt daar een vooraanstaande positie in. Het nieuwe en zittende management heeft een zeer goed trackrecord. Met de toenemende focus op kwaliteit in deze sector zal de rol van Technotape alleen maar toenemen.”

 

Over Technotape B.V.

Voor meer informatie: Johan Tigchelaar (j.tigchelaar@technotape.com) en www.technotape.com.

Over Berk Partners private equity

Berk Partners is een in 1992 opgerichte, onafhankelijke investeringsmaatschappij. In de afgelopen dertig jaar is geïnvesteerd in tientallen succesvolle middelgrote Nederlandse ondernemingen. Berk Partners komt voort uit het in de jaren zeventig opgerichte Berk Holding, het investeringsvehikel van de heer Ben Pon. Na enkele door hem gedane succesvolle investeringen traden ook derden toe. Berk Partners heeft in het verleden onder meer geïnvesteerd in Koninklijke Joh. de Kuyper & Zn. (gedestilleerde dranken), (portie)verpakkingsbedrijf W. van Oordt & Co, spellenbedrijf Jumbo en Life & Mobility (producent van rolstoelen).

Het huidig Berk Partners fonds is het vijfde fonds in successie en heeft een fondsvermogen van bijna € 50 miljoen. Op basis van de ervaringen uit het verleden heeft het fonds een voorkeur voor investeringen in de sectoren Voedingsmiddelenindustrie, Innovatieve maakindustrie en Toeleverancier aan de gezondheidszorg. Als betrokken aandeelhouder voegt Berk Partners waarde toe door naast kapitaal ook kennis, een netwerk, ondernemerschap en een actieve ondersteuning ter beschikking te stellen. In 2018 heeft het 5de Berk fonds een eerste investering gerealiseerd. In het Harderwijkse bedrijf Theha B.V., de enige producent ter wereld van kokosbrood, verworf Berk Partners een meerderheidsbelang. Op 21 februari 2019 is een belang verworven in het in Sneek gevestigde Molenmaker Techniek (MTS). MTS produceert en onderhoudt hydraulische systemen voor de Weg- en Waterbouw. Op 18 april 2019 is een belang verworven in Rivièra Product Decorations (RPD). RPD is gespecialiseerd in het aanbrengen van krimpfolie verpakkingen. Berk Partners heeft in december 2019 geïnvesteerd in Aarts Packaging in Waalwijk. Aarts is een producent van verpakkingen voor de persoonlijke verzorgings- en voedingsmiddelenindustrie.

ESG-beleid

Berk Partners geeft ESG-overwegingen bij de selectie van investeringsproposities en het beheer van haar deelnemingen een belangrijke plaats. ESG staat voor ‘Environmental, Social & Governance’ en houdt in dat factoren als energieverbruik, klimaat, beschikbaarheid van grondstoffen, gezondheid, veiligheid en goed ondernemingsbestuur nadrukkelijk worden meegewogen bij de keuze om in een bedrijf te investeren.

 

Voor meer informatie:

Berk Partners Groeifonds B.V.

Willem Kamps (kamps@berkpartners.nl of 020 2619 350).