Scroll Top

Investeerder Berk Partners neemt belang in Rivièra Product Decorations uit Drachten, de sleeve-verpakking marktleider van Europa

Investeringsfonds Berk Partners heeft per 18 april 2019 een substantieel meerderheidsbelang verworven in het in Drachten gevestigde bedrijf Rivièra Product Decorations BV (Rivièra). Rivièra is gespecialiseerd in het sleeven, het aanbrengen van een bedrukte folie, om een glazen, kunststof of metalen verpakking.

Activiteit
Sinds de oprichting in 2002 heeft Rivièra zich ontwikkeld tot dé sleeve specialist in Europa en bedient het vele grote en kleine klanten in binnen-, en buitenland. Rivièra richt zich met name op projecten in de cosmetica-, en dranken industrie maar heeft ook klanten in de food-, en non-food industrie.

Een sleeve geeft meer designruimte en mogelijkheden om verschillende doelgroepen én eventueel taalvarianten te combineren dan een etiket. Een sleeve neemt volledig de vorm van de verpakking aan, waar alternatieven als direct bedrukken op de verpakking en etiketteren, beperkingen hebben.

Als verpakkingsproducent draagt Rivièra verantwoordelijkheid voor het milieu, in lijn met de ESG doelstellingen van Berk Partners. Rivièra volgt daarom nauwgezet de ontwikkeling van duurzame, afbreekbare materialen op de voet en zullen -waar mogelijk en gewenst – deze producten toepassen en de verschillende opties voorleggen. De composteerbare folies winnen langzaam terrein. Klanten kunnen afvalscheiding bevorderen door te kiezen voor een perforatie, waarmee de consument folie en verpakking eenvoudig van elkaar kan scheiden om te recyclen.

Transactie
De transactie betreft een zogenaamde Management Buy Out (MBO). Per 18 April 2019 is Rivièra Product Decorations BV (Rivièra) overgenomen door het zittende management team, Johan Holtrust en Frans Rienks met behulp van Berk Partners als financiële partij.

Johan Holtrust heeft al meer dan 14 jaar ervaring binnen Rivièra en behoudt de operationele leiding van het bedrijf. Frans Rienks zal zich met ruim 10 jaar ervaring binnen Rivièra onveranderd blijven focussen op de commercie en marketing.

Het management voorziet interessante groeimogelijkheden. “Met de betrokkenheid van Berk Partners kunnen we onze plannen verwezenlijken, daarbij volop gebruik makend van de managementondersteuning en netwerken van Berk Partners” aldus Johan en Frans.

De verkoop aan het huidige management is een bewuste keuze, aldus oud eigenaar Fred Sterk. “Johan en Frans hebben een belangrijke rol gespeeld in het succes van Rivièra. Ik heb ervan genoten het bedrijf samen met hen op te bouwen en ben trots dat Johan en Frans het nu gaan voortzetten en naar eigen inzicht kunnen laten doorgroeien. Ik gun het hen, alle andere medewerkers en onze klanten dat ze zelfstandig en vanuit dezelfde normen en waarden kunnen blijven opereren.”

Oud-eigenaar Fred Sterk treedt terug als directeur, maar blijft op de achtergrond als lid van de RVC betrokken.

Rivièra (Frans Rienks):
“Toen de mogelijkheid ontstond om het bedrijf over te nemen, zagen Johan en ik een kans die we met beide handen moesten aangrijpen. Wij waarderen het enorm dat de oud eigenaar Fred Sterk ons deze kans heeft gegund”.

Berk Partners (Willem Kamps):
“Een bedrijf als Rivièra sluit heel goed aan bij ons investeringsbeleid. De innovatieve maakindustrie is een van onze voorkeurssectoren. Rivièra is actief in een aantoonbare groeimarkt en neemt daar een vooraanstaande positie in. Het zittende management heeft een zeer goed trackrecord. We zijn blij in zo’n bedrijf een belang te kunnen nemen en samen met de eigenaren de onderneming naar een hoger plan te tillen.”