Scroll Top

Investeerder Berk Partners Private Equity neemt belang in Euro-Techniek-Eindhoven B.V.

Amsterdam, 11 OKTOBER 2023 – Investeringsfonds Berk Partners heeft op 11 oktober 2023 een substantieel belang verworven in het in Veldhoven gevestigde bedrijf Euro-Techniek-Eindhoven B.V. (“ETE”). ETE is de specialist in het fabriceren van precisieonderdelen op basis van metaalvormen en kunststof spuitgieten, en heeft daarbij een eigen gereedschapmakerij. Doordat beide disciplines volledig in eigen beheer zijn kan ETE een breed pallet aan klanten bedienen met specifieke oplossingen met korte productietijden.

Zoals gemeld ETE is gespecialiseerd in het stampen van metaal en het spuitgieten van kunststof. Op dit gebied ondersteunt ETE de klant bij de productontwikkeling, en daarna worden in eigen beheer gereedschappen ontwikkeld, gebouwd en geperfectioneerd, totdat de producten worden vrijgegeven voor productie. Daarna worden de producten jarenlang geleverd aan de klanten. ETE beschikt over een uitgebreid machinepark, met een scala aan persen en spuitgietmachines, maar ook (vonk)verspanende machines in de gereedschapmakerij. Hierdoor is ETE in staat om orders met beperkte leadtime te leveren bij testen, veranderende producteisen of om snel op te schalen bij groeiende vraag. De hoge kwaliteit en leverbetrouwbaarheid van ETE maakt ze een zeer gewaardeerde speler in hun markt.

ETE kent een diverse klantenbasis verspreid over verschillende eindmarkten. De belangrijkste klanten zijn producten en leveranciers in de markt voor het electrical, solar, automotive, medical, building en hightech.

Transactie

De transactie betreft een pre-exit. Op 11 oktober 2023 is Berk Partners Groeifonds  toegetreden als aandeelhouder. De huidige directeur, tevens verkopend DGA, Roland Sniekers, is een bewezen CEO sinds 2005 en blijft aan na de transactie. De komende jaren zal Sniekers zich samen met Berk Partners richten op het verder uitbouwen van ETE.

Sniekers voorziet interessante groeimogelijkheden. “Met de betrokkenheid van Berk Partners kunnen we verder uitbreiden op de internationale markt, professionaliseren en worden ook de netwerken van Berk Partners voor ETE beschikbaar”, aldus Sniekers.

“De samenwerking met Berk Partners is een bewuste keuze”, aldus Rimco Geels (partner bij Berk Partners). “Deze samenwerking biedt ETE de mogelijkheid verder te groeien door meer aandacht voor business development en commercie, waarbij Berk Partners zal ondersteunen om de groei verder vorm te geven. Berk Partners heeft in het verleden veel ervaring opgedaan met groeiende ondernemingen.

ETE sluit daarbij goed aan bij ons investeringsbeleid. ETE is actief in een aantrekkelijke nichemarkt en neemt daar een vooraanstaande positie in met een onderscheidend productieproces. Het zittende management heeft daarbij een zeer goed trackrecord als het gaat om groei.”

Over Euro-Techniek-Eindhoven B.V.

Voor meer informatie: Roland Sniekers (roland.sniekers@euro-techniek.nl) en www.euro-techniek.nl

Over Berk Partners private equity

Berk Partners is een in 1992 opgerichte, onafhankelijke investeringsmaatschappij met een fondsenstructuur, toegankelijk voor zowel professionele investeerders als particulieren. In de afgelopen dertig jaar is geïnvesteerd in tientallen succesvolle middelgrote Nederlandse ondernemingen. Berk Partners heeft in het verleden onder meer geïnvesteerd in Koninklijke Joh. de Kuyper & Zn. (gedestilleerde dranken), (portie)verpakkingsbedrijf W. van Oordt & Co, spellenbedrijf Jumbo en Life & Mobility (producent van rolstoelen).

Het huidige Berk Partners fonds is het vijfde fonds in successie en heeft een fondsvermogen van bijna € 50 miljoen. Op basis van de ervaringen uit het verleden heeft het fonds een voorkeur voor investeringen in de sectoren Voedingsmiddelenindustrie, Innovatieve maakindustrie en Toeleveranciers aan de gezondheidszorg. Als betrokken aandeelhouder voegt Berk Partners waarde toe door naast kapitaal ook kennis, een netwerk, ondernemerschap en een actieve ondersteuning ter beschikking te stellen.

Inmiddels zijn negen participaties gerealiseerd in het Berk Partners Groeifonds, naast ETE zijn dit:

  • Theha B.V., producent van kokosbrood en kokosblokjes;
  • Molenmaker Techniek B.V., producent van hydraulische aandrijfsystemen ten behoeve van onder meer bruggen en sluizen (gedesinvesteerd in 2021);
  • Rivièra Product Decorations B.V., actief in het aanbrengen van sleeves (bedrukte folie) op diverse verpakkingen;
  • Aarts Packaging B.V., producent van kunststof verpakkingen voor met name de cosmetica-industrie op basis van spuitgieten (gedesinvesteerd in 2023);
  • Technotape Holding B.V., producent en handelaar in een breed scala aan producten voor personalisatie middels sublimatie;
  • HSU Groep B.V., leverancier van diensten m.b.t. het rijklaar maken en schoonmaken van rijdend OV-materieel, bussen en treinen;
  • Royal Taste Company Holding B.V., producent van hoge kwaliteit koffiebonen voor gepersonaliseerde melanges;
  • B.S. Holding B.V., producent van verhoogde vloeren voor speciale toepassingen; en
  • Rolflex Nederland B.V., uitvinder en producent van de compacte industriële vouwdeur.

ESG-beleid

Berk Partners geeft ESG-overwegingen bij de selectie van investeringsproposities en bij het beheer van haar deelnemingen een belangrijke plaats. ESG staat voor ‘Environmental, Social & Governance’ en houdt in dat factoren als energieverbruik, klimaat, beschikbaarheid van grondstoffen, gezondheid, veiligheid en goed ondernemingsbestuur nadrukkelijk worden meegewogen bij de keuze om in een bedrijf te investeren.

Voor meer informatie:

Berk Partners Groeifonds B.V.

Rimco Geels (geels@berkpartners.nl of 020 2619 350).