Scroll Top

Investeerder Berk Partners Private Equity neemt belang in Rolflex Nederland B.V.

Amsterdam, 22 MEI 2023 – Investeringsfonds Berk Partners heeft op 17 mei 2023 een substantieel belang verworven in het in Gendringen gevestigde bedrijf Rolflex Nederland B.V. Rolflex is de uitvinder van de compacte, vouwbare bedrijfsdeur. Deze unieke bedrijfsdeur zonder plafondrails past overal – zelfs daar waar andere sectionaaldeuren niet passen – is onderhoudsarm, kwalitatief hoogwaardig, duurzaam en esthetisch zeer representatief. De unieke bedrijfsdeur wordt volledig in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. Wereldwijde installatie en onderhoud worden met een uitgebreid dealernetwerk gefaciliteerd.

Rolflex levert de Compact deur in verschillende kleuren en afwerkingen. De deur is verder uit te breiden met (semi)transparante panelen, een loopdeur, afstandsbediening en meer

Activiteit

Rolflex is dé producent en leverancier van specialistische, high-end bedrijfsdeuren. Het ontwikkelen en produceren gebeurt in eigen beheer. Rolflex heeft zich volledig toegelegd op de Compact deur. Dit is een vouwdeur op basis van meerdere personaliseerbare en op maat te maken panelen, die bij het openen van de deur naar boven worden opgevouwen in plaats van over rails aan het plafond te worden geschoven of opgerold. Het grootste voordeel hiervan is dat plafondruimte bespaard wordt en de bedrijfsdeur beter inpasbaar is in bestaande situaties. Ook geeft het opvouwen de mogelijkheid om de bedrijfsdeur te voorzien van o.a. een loopdeur en de optie om de deur te installeren aan de buitenzijde van de ruimte. Rolflex is de uitvinder van dit type vouwdeur en sinds meer dan 25 jaar technologisch koploper op dit gebied.

De verkoop van Compact deuren buiten Nederland verloopt grotendeels via een uitgebreid internationaal netwerk van ruim 450 dealers. Deze dealers installeren en onderhouden de Compact deur bij eindklanten. Binnen Nederland worden installatie en onderhoud van deuren door Rolflex zelf uitgevoerd.

Transactie

De transactie is een management buy-out/ pre-exit. Op 17 mei 2023 zijn Berk Partners Groeifonds en algemeen directeur Maarten Coerman toegetreden als aandeelhouder. Coerman vormt tezamen met het bestaande managementteam de drijvende kracht achter Rolflex. Samen zullen zij zich de komende jaren richten op het verder uitbouwen van Rolflex.

Coerman voorziet interessante groeimogelijkheden. “Met de betrokkenheid van Berk Partners kunnen we verder internationaal uitbreiden, professionaliseren en worden ook de netwerken van Berk Partners voor Rolflex beschikbaar”, aldus Coerman.

“De samenwerking met Berk Partners is een bewuste keuze”, aldus Frank Govaert (partner bij Berk Partners). “Deze samenwerking biedt Rolflex de mogelijkheid verder te groeien door meer aandacht voor innovatie en commercie, waarbij Berk Partners zal ondersteunen om de groei verder vorm te geven. Berk Partners heeft in het verleden veel ervaring opgedaan met groeiende ondernemingen.

Rolflex sluit daarbij goed aan bij ons investeringsbeleid. Rolflex is actief in een aantrekkelijke nichemarkt en neemt daar een vooraanstaande positie in met een onderscheidend product. Het zittende management heeft daarbij een zeer goed trackrecord als het gaat om internationale groei.”

 

Over Rolflex Nederland B.V.

Voor meer informatie: Maarten Coerman (m.coerman@rolflex.com) en www.rolflex.com

 

Over Berk Partners private equity

Berk Partners is een in 1992 opgerichte, onafhankelijke investeringsmaatschappij. In de afgelopen dertig jaar is geïnvesteerd in tientallen succesvolle middelgrote Nederlandse ondernemingen. Berk Partners komt voort uit het in de jaren zeventig opgerichte Berk Holding, het investeringsvehikel van de heer Ben Pon. Na enkele door hem gedane succesvolle investeringen traden ook derden toe. Berk Partners heeft in het verleden onder meer geïnvesteerd in Koninklijke Joh. de Kuyper & Zn. (gedestilleerde dranken), (portie)verpakkingsbedrijf W. van Oordt & Co, spellenbedrijf Jumbo en Life & Mobility (producent van rolstoelen).

Het huidige Berk Partners fonds is het vijfde fonds in successie en heeft een fondsvermogen van bijna € 50 miljoen. Op basis van de ervaringen uit het verleden heeft het fonds een voorkeur voor investeringen in de sectoren Voedingsmiddelenindustrie, Innovatieve maakindustrie en Toeleveranciers aan de gezondheidszorg. Als betrokken aandeelhouder voegt Berk Partners waarde toe door naast kapitaal ook kennis, een netwerk, ondernemerschap en een actieve ondersteuning ter beschikking te stellen.

Inmiddels zijn negen participaties gerealiseerd in het Berk Partners Groeifonds, naast Rolflex zijn dit:

  • Theha B.V., producent van kokosbrood en kokosblokjes;
  • Molenmaker Techniek B.V., producent van hydraulische aandrijfsystemen ten behoeve van onder meer bruggen en sluizen (gedesinvesteerd in 2021);
  • Rivièra Product Decorations B.V., actief in het aanbrengen van sleeves (bedrukte folie) op diverse verpakkingen;
  • Aarts Packaging B.V., producent van kunststof verpakkingen voor met name de cosmetica-industrie op basis van spuitgieten (gedesinvesteerd in 2023);
  • Technotape Holding B.V., producent en handelaar in een breed scala aan producten voor personalisatie middels sublimatie;
  • HSU Groep B.V., leverancier van diensten m.b.t. het rijklaar maken en schoonmaken van rijdend OV-materieel, bussen en treinen;
  • Royal Taste Company Holding B.V., producent van hoge kwaliteit koffiebonen voor gepersonaliseerde melanges; en
  • P.B.S. Holding B.V., producent van verhoogde vloeren voor speciale toepassingen.

ESG-beleid

Berk Partners geeft ESG-overwegingen bij de selectie van investeringsproposities en het beheer van haar deelnemingen een belangrijke plaats. ESG staat voor ‘Environmental, Social & Governance’ en houdt in dat factoren als energieverbruik, klimaat, beschikbaarheid van grondstoffen, gezondheid, veiligheid en goed ondernemingsbestuur nadrukkelijk worden meegewogen bij de keuze om in een bedrijf te investeren.

Voor meer informatie:

Berk Partners Groeifonds B.V.

Frank Govaert (govaert@berkpartners.nl of 020 2619 350).