Scroll Top

Investeerder Berk Partners verkoopt luxe verpakkingsverpakkingsbedrijf Aarts Packaging aan Amerikaanse beursgenoteerde onderneming TriMas Corporation

Investeerder Berk Partners en management verkopen luxe verpakkingsbedrijf Aarts Packaging aan Amerikaanse beursgenoteerde onderneming TriMas Corporation.

Amsterdam, 2 FEBRUARI 2023 – Investeringsfonds Berk Partners en het management hebben per 31 januari 2023 alle aandelen van het in Waalwijk gevestigde Aarts Packaging verkocht. Koper is de in Michigan gevestigde, beursgenoteerde, Amerikaanse, onderneming Trimas Corporation.

Aarts Packaging, opgericht in 1943, is een innovatieve fabrikant van kunststof-verpakkingen, die wereldwijd worden afgezet in de beauty en luxury markten. Met een zeer geautomatiseerde en gerobotiseerde productiefaciliteit produceert Aarts jaarlijks zo’n 270 miljoen producten.

Het Amerikaanse Trimas Corporation, genoteerd aan de NASDAQ, is wereldwijd actief in consumentenproducten, ruimtevaart en industriële producten. De jaaromzet van Trimas bedraagt bijna USD 1 miljard. Packaging is met 60% de grootste divisie binnen het concern.  Packaging richt zich op verpakkingen voor beauty & personal care, food & beverage en farmaceutische producten.

Rob Geurtz, managing director, is vanaf 2006 werkzaam bij Aarts. In 2019 trad investeringsmaatschappij Berk Partners toe om de groeiplannen van de onderneming te ondersteunen en de onderneming verder te professionaliseren. Aarts heeft sinds 2019 grote stappen vooruit gezet met onder meer een entree in de Franse markt, waar Aarts nu enkele vooraanstaande luxe consumentenbedrijven tot haar klanten mag rekenen.

Aarts produceert high-end afsluiters voor onder andere cosmeticaverpakkingen. Deze kunststofdoppen vragen vaak een metalen of glazen uitstraling om goed aan te sluiten bij de rest van de verpakking.

De succesvolle verkoop aan Trimas biedt Aarts nieuwe groeimogelijkheden. Trimas versterkt met deze overname haar Europese positie en haalt een hoog niveau van automatisering en robotisering in huis. Daarnaast verkrijgt Trimas via Aarts een entree op de markt waar prestigieuze klanten actief zijn.

“De samenwerking met Berk Partners is een bewuste keuze geweest. Hun betrokkenheid heeft ertoe geleid dat we de onderneming de afgelopen jaren verder hebben kunnen internationaliseren en professionaliseren. Vooral de entree op de Franse markt is de basis geweest voor deze succesvolle verkoop”, aldus Rob Geurtz.

”Aarts is enthousiast over het feit dat we nu onderdeel worden van de Trimas Corporation. Samen met Trimas kunnen we ons nog verder ontwikkelen en kunnen we in enkele markten waar we nu nog niet actief zijn een belangrijke synergie bewerkstelligen. Aarts heeft de afgelopen jaren een zeer positieve ontwikkeling doorgemaakt, zowel in omzet als resultaat en met Trimas als nieuwe eigenaar verwacht ik dat deze groei zich versterkt gaat doorzetten” zegt Geurtz.

“Met Aarts hebben we een hele mooie en plezierige samenwerking gehad. We hebben met de onderneming alle groeiplannen en bij aanvang opgestelde strategische doelstellingen bereikt.  We voorzien mooie, verdere, groeimogelijkheden voor Aarts onder de paraplu van Trimas. Deze verkoop is een van de meest succesvolle verkopen die Berk Partners in haar 30-jarige bestaan heeft gerealiseerd. We zijn enorm blij met deze uitkomst”, aldus Willem Kamps (Berk Partners).

Over Aarts Packaging

Voor meer informatie: Rob Geurtz (rob.geurtz@aartspackaging.nl) en www.aartspackaging.nl.

Over Berk Partners

Berk Partners is een in 1992 opgerichte, onafhankelijke investeringsmaatschappij. In de afgelopen dertig jaar is geïnvesteerd in tientallen succesvolle middelgrote Nederlandse ondernemingen. Berk Partners komt voort uit het in de jaren zeventig opgerichte Berk Holding, het investeringsvehikel van de heer Ben Pon. Na enkele door hem gedane succesvolle investeringen traden ook derden toe. Berk Partners heeft in het verleden onder meer geïnvesteerd in Koninklijke Joh. de Kuyper & Zn. (gedestilleerde dranken), (portie)verpakkingsbedrijf W. van Oordt & Co, spellenbedrijf Jumbo en Life & Mobility (producent van rolstoelen).

Het huidig Berk Partners fonds is het vijfde fonds in successie en heeft een fondsvermogen van bijna € 50 miljoen. Op basis van de ervaringen uit het verleden heeft het fonds een voorkeur voor investeringen in de sectoren

  • voedingsmiddelenindustrie
  • innovatieve maakindustrie
  • toeleveranciers aan de gezondheidszorg.

Als betrokken aandeelhouder voegt Berk Partners waarde toe door naast kapitaal ook kennis, een netwerk, ondernemerschap en een actieve ondersteuning ter beschikking te stellen.

Andere ondernemingen waarin is geïnvesteerd zijn:

  • Theha (Harderwijk, 2018), producent van kokosbrood
  • Molenmaker Techniek (Sneek, 2019), hydraulische cilinders; inmiddels verkocht
  • Rivièra Product Decorations (Drachten, 2019) krimpfolie verpakkingen
  • Technotape (Baarn, 2021), sublimatie artikelen
  • HSU Groep (Eindhoven, 2021), specialistische schoonmaak van OV-materieel
  • Royal Taste (Soest, 2021), gepersonaliseerde koffie.
  • B.S. Holding (Oss, 2022), verhoogde vloeren.

Voor meer informatie:

Berk Partners Groeifonds B.V.

Willem Kamps (kamps@berkpartners.nl of 020 2619 350).