Scroll Top

Investerings-maatschappij Berk Partners weer zelfstandig

In maart 2014 is investeringsmaatschappij Berk Partners* een fusie aangegaan met een collega investeringsmaatschappij. Het gemeenschappelijk doel was het creëren van een platform met verschillende fondsen voor een brede groep van informal investors. Fondsen variërend van ICT/hightech tot fondsen met een meer traditionele marktfocus, waar de management buy-outs en management buy-ins centraal staan (Berk Partners). De afgelopen twee jaar hebben beide organisaties gezamenlijk met een toegewijd team van professionals diverse mooie transacties gedaan.

De aanpak en werkwijze van Berk Partners, gericht op ‘later stage’ investeringen, bleek in de praktijk echter moeilijk te combineren met die van de fusie-partner, waar het investeren in ICT/hightech centraal staat. Moeilijker dan verwacht, en daarom is – in goed onderling overleg – besloten dat beide partijen weer op eigen kracht verder gaan.

Per 1 mei 2016 is Berk Partners weer zelfstandig aan het ondernemen. Uiteraard blijven wij actief met het beheer van de bestaande deelnemingen, waarbij overigens een deel van de portefeuille bij de fusie-partner blijft. Een nieuwe start biedt ook nieuwe kansen. Zo zijn wij volop bezig met de voorbereidingen voor een nieuw investeringsfonds. Dit wordt het vijfde fonds sinds de oprichting van Berk Partners in 1992. In dit nieuw op te richten fonds willen wij, naast de meer reguliere management buy-outs en management buy-ins, de focus leggen op bedrijven actief in de (innovatieve) maakindustrie, bedrijven in transitie en ondernemingen die klaar zijn of gemaakt moeten worden voor de ‘next step’. Zo hebben wij nog meer nieuwe, verfrissende ideeën over investeren die we op een ander moment graag met u delen. Tegelijkertijd met onze zelfstandigheid introduceren wij ook een nieuwe huisstijl en een nieuw logo.

* Berk Partners, de investeringsmaatschappij die voortkomt uit het investeringsvehikel van Ben Pon, heeft zich vanaf de beginjaren ’90 altijd gefocust op investeringen in langer bestaande, middelgrote, goed geleide (familie-) ondernemingen. Na enkele succesvolle investeringen (jeneverproducent Koninklijke Joh. de Kuyper & Zn. en AC Restaurants) traden ook derden, vooral ervaren ondernemers, als aandeelhouders tot de fondsen toe. Zo zijn daarna onder meer investeringen gedaan in (portie)verpakkingsbedrijf W. van Oordt & Co en spellenfabrikant Jumbo (Hausseman & Hötte B.V.).